CIVISTI – A polgárok elképzelései a tudomány, a technológia és az innováció jövőjéről I.
www.median.hu 
2019. június 17. 
A MEDIÁN
Hírek, újdonságok
Politika
Gazdaság
Média
Társadalom

KERESÉS

mit


KULCSSZAVAS KERESÉS

Dosszié 
2009. március 27.

CIVISTI – A polgárok elképzelései a tudomány, a technológia és az innováció jövőjéről I.

Bemutatkozás

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet egy nemzetközi konzorcium tagjaként részt vesz az Európai Bizottság 7. Keretprogramja által támogatott CIVISTI kutatásban. A projekt 2008 szeptemberétől 2011 februárjáig tart. A kutatás menete és eredményei folyamatosan nyomon követhetők a CIVISTI honlapján magyar és idegen nyelven, a projekt végén pedig egy szakpolitikai workshop keretében mutatjuk be a fontosabb eredményeket Brüsszelben az Európai Unió tisztségviselőinek és a téma szakértőinek.

 
A CIVISTI projekt során az emberek jövőképét fogjuk tanulmányozni azért, hogy az európai kutatás szempontjából új, releváns, hosszú távú tudományos, technológiai és innovációs témákat határozzunk meg. A jövőképekben ugyanis a polgárok várakozásaikat, szükségleteiket és félelmeiket fogalmazzák meg.
 
A CIVISTI eredményeként összeállítunk egy szakpolitikai javaslat-, illetve ajánlásgyűjteményt, amely tartalmazza az állampolgárok szerint lényeges kutatási, fejlesztési témákat a jövőre nézve, valamint ezek fontossági sorrendjét. Ezen túl a projekt kidolgoz egy újfajta módszert a jövővel foglalkozó, az állampolgárokkal való beszélgetésen alapuló kutatásokhoz, valamint gyarapítja az európai, állampolgárok részvételén alapuló, előretekintéssel, előrejelzéssel kapcsolatos készségeket.
 
További információért látogasson el a CIVISTI honlapjára! A magyar oldalakat a partnerek között Magyarországra kattintva találja meg.