Medián webAUDIT: látogatottsági rekorddal indult az új év
www.median.hu 
2019. július 16. 
A MEDIÁN
Hírek, újdonságok
Politika
Gazdaság
Média
Társadalom
2007. január 16.

Internethasználat Magyarországon

A 14-70 éves népesség egyharmadának van valahol internet-hozzáférése: 62 százalékuknak egy, 35 százalékuknak kettő, 3 százalékuknak három helyen. A legtöbb internet-hozzáférés a válaszadók lakásában van.
 
KERESÉS

mit


KULCSSZAVAS KERESÉS

Dosszié 
2010. január 06.

Medián webAUDIT: látogatottsági rekorddal indult az új év

A január hagyományosan a sorozatos látogatottsági rekordok hónapja, ami a barátságtalan időjárás mellett elsősorban a karácsonyfa alá kerülő számítógépeknek és mobil eszközöknek köszönhető.

 
A hazai internetezők napi száma 2007 januárjában átlépte a 2 milliót, egy évvel később a 2,5 milliót, tavaly a 3 milliót, idén pedig csak napok kérdése a 3,5 milliós határ meghódítása. A belföldi napi látogatószám tehát évenként stabilan fél millióval növekszik. Mint minden statisztikai adatot, ezt is többféleképpen lehet értelmezni. Pesszimista szemmel azt mondhatjuk, hogy a hazai internetezők napi száma évről évre kisebb arányban növekszik. A valóságot azonban sokkal pontosabban tükrözi az optimista megfogalmazás, miszerint a nem, vagy csak ritkán internetezők száma egyre nagyobb arányban csökken. Az internetezők táborának bővülése mellett fontos folyamat a gyakran internetezők arányának folyamatos növekedése.
 
Az év első munkanapján a Medián webAUDIT 3 millió 489 ezer belföldi internetezőt mért az auditált weboldalakon, ami 55 ezerrel haladta meg a korábbi látogatócsúcsot. A vezető portálok és site-ok közül többen is új látogatottsági rekordot könyvelhettek el ezen a napon. Az iWiW-et 1,36 millió, a CEMP oldalait 1,06 millió hazai netező kereste fel, továbbá a ma.hu network, a Ringier csoport, az Axel Springer Network, a Lapcom Kiadó, a Story Online, a HVG Online is látogatócsúcsot ért el január 4-én.