Matricás önkifejezés
www.median.hu 
2019. július 22. 

Kutatások


Gazdaság
Társadalom
Politika
Dosszié

Ha a népszavazáson múlna, biztosan visszalépnénk

Ha a Momentum kezdeményezése sikerrel jár, és népszavazásra kerül sor, a budapestiek többsége amellett tenné le a voksát, hogy a főváros vonja vissza olimpiai pályázatát .  

Enyhén nőtt az antiszemitizmus Magyarországon

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) megbízásából 2015 novemberében átfogó felmérést végzett a magyar társadalom zsidósághoz való viszonyáról.
 
KERESÉS

mit


KULCSSZAVAS KERESÉS

Dosszié 
2007. november 19.

Matricás önkifejezés

Az autók 19 százalékán van valamilyen matrica.

A leggyakoribb a fokozott óvatosságra felhívó komoly rajz, vagy szöveg, mint például „Gyerek az autóban” vagy „Baby on board”. Ugyancsak az autók 5 százalékát díszíti Nagy-Magyarország matrica, túlnyomó részben piros-fehér-zöld csíkokkal, és csak elenyésző számban Árpád-sávval, piros-fehér csíkokkal. Nem sokkal marad el ettől a humorosnak szánt matricák aránya sem: a rajzos vagy szöveges „poénkodás” 3-3 százalékban fordul elő (1. ábra).
 
 
A felmérést a Medián-Omnibusz keretében 2007. október 12-e és 16-a között készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet az ország felnőtt népességét reprezentáló 1200 fő személyes megkérdezésével. A minta kisebb torzulásait a KSH adatait felhasználva matematikai eljárással, úgynevezett súlyozással korrigálták, és így a minta jól tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét. A közölt adatok hibahatára az adott kérdésre válaszolók számától függően ±2-5 százalék.
Ábrák